BUŁECZKI KETOGENICZNE, BEZGLUTENOWE Z MĄKĄ ŻOŁĘDZIOWĄ

Zapraszam na niesamowite bułeczki z mąką żołędziową. Żołędzie były ze mną od dziecka, tak można powiedzieć, ponieważ w ogrodzie mam wieloletnie dęby i tak naprawdę dopiero od niedawna poznaje właściwości ich owoców. Są niezwykle zdrowe, bogate w składniki odżywcze, mało kto wie, że można je spożywać. Oczywiście nie na surowo, ale po obróbce termicznej.

BUŁECZKI KETOGENICZNE, BEZGLUTENOWE Z MĄKĄ ŻOŁĘDZIOWĄ

Jak zrobić mąkę żołędziową? … https://health4you.pl/zoledzie-jesc-czy-nie-jesc/

żołędzie health4you zdrowie dla ciebie

Tymczasem zapraszam do wykonania pysznych bułeczek, taki zdrowy zamiennik pieczywa bez mąki pszennej.

BUŁECZKI BEZGLUTENOWE, KETOGENICZNE Z MĄKĄ ŻOŁĘDZIOWĄ

PRZEPIS

SKŁADNIKI:

¾ szklanki ziaren słonecznika

5 łyżek babki jajowatej

3 łyżki mąki żołędziowej

1 łyżka ostropestu

1 łyżka siemienia lnianego

1 jajo

5 łyżek jogurtu naturalnego

10 łyżek wody

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka proszku do pieczenia

WYKONANIE:

Ziarna słonecznika i siemienia zblendować, dodać wszystkie składniki i wymieszać. Formować bułeczki zwilżoną dłonią, przeciąć na krzyż i piec w temperaturze 180st./30 min.

żołędzie health4you zdrowie dla ciebie
BUŁECZKI KETOGENICZNE, BEZGLUTENOWE Z MĄKĄ ŻOŁĘDZIOWĄ  health4you zdrowie dla ciebie

Bułeczki są ciemnobrązowe, aromatyczne, mięciutkie i zdrowe!

BUŁECZKI KETOGENICZNE, BEZGLUTENOWE Z MĄKĄ ŻOŁĘDZIOWĄ

SMACZNEGO!

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *