health4you kiszone jabłka przepis

KISZONE PAPIERÓWKI – PYSZNOŚCI!!!

kiszonki jabłka health4you kiszone papierówki
KISZONE PAPIERÓWKI

Kiszone jabłka są wyjątkowe, to taki specjał ze słoika, który jest dobroczynny dla naszego zdrowia, a szczególnie jelit. Tak dla przypomnienia, to naturalne probiotyki, które zawierają wiele różnych kultur bakterii, dobroczynnych dla naszego zdrowia.

Jak to bywa z kiszonkami są numerem 1 w drodze do budowania odporności. Ostatnio jest ich może przesyt, ale za chwilę ich nie będzie, a my, jeśli nie przegapimy chwili, będziemy mieć pyszne, zdrowe zapasy na dłużej. 

Często do kiszenia używa się jabłek z bardziej twardych odmian, np. antonówki, jednak papierówki świetnie się sprawdzają.

HEALTH4YOU KISZONE JABŁKA PAPIERÓWKI PRZEPIS
KISZONE JABŁKA PAPIERÓWKI

Eksperymentujmy, a zadzieją się cuda!

PRZEPIS

KISZONE PAPIERÓWKI

SKŁADNIKI:

Podam proporcje jak to u mnie się zadziało :

– na 5 litrowych słoików weszło ok 30 jabłuszek

– kilka liści winogronu

– 5 lasek cynamonu

–  ok 15 goździków

– 5 łyżeczek gorczycy

Zalewa: 2 litry letniej wody, 2 łyżki soli niejodowanej (najlepiej kłodawskiej), 2 łyżki cukru, 2 łyżki erytrolu

KISZONE JABŁKA PAPIERÓWKI PRZEPIS
HEALTH4YOU KISZONE JABŁKA CUDA  W SŁOIKU I PIEKARNIKU
JABŁKA PAIERÓWKI PRZEPISY

WYKONANIE:

WYKONANIE to już wiadomo, ,  do wyparzonych słoików układamy liście, a potem jabłka i resztę składników, zalewamy solanką, zakręcamy i trzymamy w kuchni ok. 3 dni; po tym czasie wynosimy w chłodniejsze miejsce i po ok. 10-14 dni kiszonka gotowa!

HEALTH4YOU ZDROWIE DLA CIEBIE CUDA W SŁOIKU I PIEKARNIKU
KISZONE JABŁKA

– używamy tylko twardych, świeżych jabłek, tzw. „opadówki” się nie nadają

– wybieramy raczej małe jabłuszka, więcej ich zmieścimy w słoju, natomiast krojone nie są tak smaczne i atrakcyjne, ale to rzecz indywidualna

WARTO JE POPEŁNIĆ !!!

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *