CHLEBEK CUKINIOWY 

CHLEBEK CUKINIOWY

Sezon na cukinię i inne warzywa trwa i bardzo fajnie😃

Wydumałam taki przepis na alternatywę chleba tradycyjnego, który jest bez mąki pszennej. Bardzo fajny, pożywny i aromatyczny chlebek, który jest w formie płaskiego placka, podobny do pizzy.  Na drugi dzień również bardzo smaczny.

Zaletą jest to, że bardzo szybko się go piecze. Najlepiej przechowywać w lodówce.

Lecimy z przepisem…

CHLEBEK CUKINIOWY

🌿

SKŁADNIKI:

200g startej cukinii (waga przed osączeniem)

2 jajka 

1 kostka sera białego

40g mąki łubinowej

10 g babki płesznik

20g mąki kokosowej

40g otrąb gryczanych

2 ząbki czosnku

niepełna łyżeczka soli

1 łyżeczka pdp

🌿

WYKONANIE:

Cukinię szatkujemy na tarce na grubych oczkach i osączamy.

Wszystkie składniki razem mieszamy i wykladamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowaną tluszczem.

Pieczemy ok 35 min w temp 180st C. 

Smacznego!

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *